Ahhoz, hogy igazán csúcsteljesítményt tudj nyújtani az értékesítésben fontos, hogy ismerd és fejleszd a készségeidet.

Lehet, hogy úgy találod, hogy e készségek teljesen természetesen kialakultak és beépültek már az értékesítésedbe, de az is lehet, hogy egyes készségeid további fejlesztést kívánnak.

Elemezd ezeket és határozd meg magad számára, hogy mi az, amit a közeljövőben leginkább fejleszteni fogsz:

Szeparálás

A profi értékesítők tudják, hogy az eladási beszélgetés az üzleti élet része. Ha az ügyfél jelölt nemet mond, akkor sem dőlt össze a világ, és legfőképpen nem az Ő személyét utasították el, csupán azt az üzleti lehetőséget, amit kínált.

Agresszivitás

A sikeres értékesítők sosem mulasztják el az alkalmat, hogy megragadjanak egy jónak kínálkozó lehetőséget. Sokkal inkább keresik a lehetőséget, mint hogy arra várjanak, hogy a lehetőség találja meg őket.

Bizalom

A bizalom segít abban, hogy a top értékesítők lezárják a tárgyalásaikat. A bizalom az etikus és felkészült munkavégzés során alakul ki irántuk. A felkészültségük segít abban, hogy bármilyen váratlan értékesítési szituációban feltalálják magukat.

Szenvedélyesség

Amikor egy csúcsértékesítő értékesít, sugárzik belőle a hit és a szenvedés a portékája, a cége -akit képvisel - iránt. Igyekszik ezt a pozitív energiát felhasználni arra, hogy lázba hozza az ügyfelét is a terméke és a cége iránt, hogy ez által is egy lépéssel közelebb kerüljön az üzlet megkötéséhez.

Figyelem, odafigyelés

A sikeres értékesítők kiválóan tudnak hallgatni, figyelni az ügyfeleikre. Képesek kicsikarni az ügyfelekből a számukra fontos információkat, amit később felhasználhatnak az értékesítési tárgyalás során. Például, ha az ügyfél mesél arról, hogy számára fontos a jó minőség, akkor igyekszik úgy alakítani az értékesítési prezentációt, hogy a termék/szolgáltatás kifogástalan minősége kerüljön a fókuszba.

Hozzászólnál? Véleményed van a témáról? Elmondhatod a hozzászólások között.

Segíts nekünk az oldal népszerűsítésében, oszd meg a cikket az ismerőseiddel is!

Még több bejegyzés az értékesítésről itt >>

Kövess minket a Facebookon is >>